×
  17570  

نصب آسانسور در ساختمانهای قدیمی و بازسازی

جانمایی محل آسانسور و نصب آسانسور در منازل و آپارتمان های قدیمی یک راه حل مناسب جهت احیای این نوع از ساختمان های قدیمی و دادن ارزش افزوده به آنها می باشد. نصب آسانسور هیدرولیکی در آپارتمان های قدیمی در صورت جانمایی مناسب این آسانسورها، حتی  از امنیت بالاتری نسبت به آسانسورهای کابلی کششی برخوردار باشد. جهت مشاهده نمونه هایی از پروژه های اجرا شده توسط مهندسین مشاور دکتر سرور و همکاران به لینک، پروژه نصب اسانسور در ساختمان قدیمی و از پیش ساخته شده در شهرک راه آهن در قسمت پروژه های سایت رجوع کنید. علاوه بر ساختمان های قدیمی، برخی از ساختمان های نوساز نیز نیاز به طراحی آسانسور الحاقی دارند. طراحی معماری آسانسور الحاقی یکی از تخصص های مهندسین مشاور می باشد.

ثبت سفارش بازدید جهت نصب آسانسور


طراحی آسانسور در ساختمان های قدیمی
احتمال سقوط آسانسور و خطرهای موجود در آسانسور های هیدرولیک نسبت به آسانسور های کششی مرسوم، حداقل یک به 10 است. زیرا همواره سیلند و پیستون جک هیدرولیک زیر کابین می باشد. شاید هزینه قطعات آسانسور هیدرلیک نسبت به آسانسور کششی بیشتر باشد اما در صورتیکه هزینه سازه و خرپشته لازم برای اسانسور کششی را به هزینه ها اضافه کنیم، طرح اجرای آسانسرو هیدرولیک در منازل قدیمی اکثرا برنده خواهد بود.

با توجه به کیفیت اسانسور، نوع تابلو برق، امکانات ساختمان موجود و... می توان به صورت تقریبی گفت، قیمت آسانسور هیدرولیکی  با استفاده از تکنیک جک هیدرولیک تقریبا طبقه ای 15 تا 20 ملیون تومان هزینه خواهد داشت.

طراحی آسانسور در ساختمان های قدیمی

مهمترین عامل در اجرای یک آسانسور، ویلچربر، بالابر و... در منازل قدیمی اتحاد و همفکری همسایگان بر روی این موضوع می باشد. در بعضی از ساختمان ها، ساکنین طبقات یک یا دو تمایل زیادی به دادن هزینه ندارند و یا حتی معتقد هستند امنیت ساختمان کمتر می شود. این موضوع در حالی است که می توان با استفاده از طراحی سنسورهایی که به صورت ریموت درب منازل کار می کنند، دسترسی افراد نا آشنا را به اسانسور کمتر نمود.

طراحی آسانسور الحاقی

از نظر شهرداری نیز در صورتیکه اعتراضی برای شهردای نباشد، او می تواند با گرفتن هزینه تراکمی که برای مثال از کاهش مساحت پاسیو (که محل قرار گیری آسانسور شده است) در صورتیکه استاندارد آسانسور، آسانسور ایجاد شده را تأیید کند، پایان کار بدهد.

می توان با محاسبات دقیق و در صورت امکان ایجاد یک چاله مناسب، بدون آنکه از تراز سقف آخر یک بنا فراتر رفت، با استفاده از آسانسور هیدرولیکی، برای آن منزل دسترسی به طبقه اخر را فراهم نمود. می توان گفت سیستم جک هیدرولیک برای منازل با ۵ توقف از نظر امنیت و صرفه اقتصادی انتخابی مناسب می باشد.

طراحی آسانسور الحاقی
 
جهت محاسبه وزن وارده به جک هیدرولیک یا کابل های کششی یک آسانسور هیدرولیک یا کششی کابلی، احتیاج به تاریخچه حرکتی آسانسور یا به عبارت بهتر نمودار مکان-زمان، سرعت-زمان و شتاب-زمان آسانسور در رفت و برگشت بین دو طبقه می باشد. با گذاشتن یک سنسور بر روی آسانسور در حالت بهره برداری، این نمودار ها نشان داده شده است.

جهت محاسبات مهندسی، می توان گفت آسانسوری که مجهز به سیستم درایو می باشد، حداکثر شتاب تغییر کننده به صورت مثبت و منفی در حرکت روبه بالا و رو به پایین آسانسور در حالت های تند شونده و کنده شونده، زیر 7 درصد شتاب ثقل است. بنابراین انتظار داریم که اگر ترازویی در داخل آسانسور قرار دهیم، حداکثر تغییر وزن نیز در همین درصد باشد. برای مثال شخصی با وزن 100 کیلوگرم، حداکثر تغییرات وزنش بین 93 تا 107 کیلوگرم خواهد بود، در صورتیکه آسانسور از محدودیت های استانداردی پیش بینی شده برای حرکتش فراتر نرود. میانگین سرعت حرکت مناسب برای طراحی یک آسانسور خانگی، می تواند 0.4 متر بر ثانیه باشد.

طراحی آسانسور در ساختمان های قدیمی

مهندسین مشاور سرور و همکاران، پس از بازدید از منازل، ادارات و ساختمان های قدیمی بدون آسانسور، ابتدا به امکان سنجی محل مناسب آسانسور در آن ساختمان ها می پردازد. در صورتیکه حتی کارفرما تمایل داشته باشد و وضعیت موجود جوابگو باشد، می تواند در طراحی خود بحث های مقاوم سازی را نیز بگنجاند (بالابردن عملکرد ساختمان در برابر بارهای ثقلی و زلزله)، سپس نوع آسانسور مناسب را بر حسب محل انتخاب کرده و به طراحی و اجرای آن می پردازد. در صورت تمایل کارفرما و رعایت کامل ضوابط شهرسازی، استانداردهای لازم نیز برای آسانسور اخذ خواهد شد.


خدمات مشابه